Till dig som vill köpa valp
Jack Russell Terrier är en aktiv hund. Den lilla storleken kan lura folk att tro att det är en liten ras som man bara kan ha till sällskap och inte kräver så mycket aktivitet. Ingen kan ha mer fel. Självklart fungerar Jack Russell Terrier som en jättetrevlig familjehund också.


En Russell som inte blir aktiverad kommer själv att hitta på saker att sysselsätta sig med och detta kan bli mindre roligt för ägaren. Jack Russell Terrier är en stor hund i liten kropp och kräver lika mycket motion och aktivering som en stor hund.


Jack Russell Terrier är i grund och botten en jakthund och det kan visa sig att den älskar att jaga grannens katt, dra på egna jaktäventyr om du släpper den lös i skogen m.m. Erfarenheter visar på att såna egenheter minskar om man själv jagar eller tränar hunden i aktiveter där den får utlopp för jakten t ex. grytträning i konstgryt eller jagar praktiskt även viltspår ger hunden ett visst utlopp för jaktinstinkterna.


Nu kan man ju tro att en Russell mestadels är jobbig men så är ju självklart inte fallet. Men när man köper en Jack Russell Terrier så bör man vara inställd på att aktivera den på något sätt sen om det är agility, viltspår, lydnad eller liknande spelar oftast inte så stor roll.


Du är alltid välkommen att kontakta klubben för frågor vid valpköp eller andra frågor som berör din Jack Russell Terrier.


Lycka till med din nya kompis!

Copyright © Alla rättigheter förbehållna